VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

FAQ

Från och med den 2:a juli 2014 har man infört en ny typ av komplementbyggnad som inte kräver bygglov – som placeras 4,5 meter från tomtgränsen (annars behövs tillstånd från grannen). Detta bygge behöver anmälas till kommunen även fast bygglov inte krävs. Själva Attefallshuset kan vara upp till 25 m², ha fyra meter nockhöjd och kan användas som permanentbostad.

Våra lösningar tillåter en hel del anpassning efter dina önskemål, från placering av fönster och dörrar, till utökade fönsterpartier, spegelvända modeller mm. De hus vi erbjuder är välanpassade för vardaglig användning och därmed galant för permanentboende.

Du som kund behöver bestämma vilken modell du är intresserad av och meddela oss dina önskemål. Vi sköter all korrespondens med kommunen och ordnar med alla ansökningar som krävs för att du ska få ett startbesked för Attefallshuset. Om du inte beställer totalentreprenad för markförberedelse och koppling av vatten, el och avlopp får du istället instruktioner för de förberedelser som behöver göras samt ritningar på hur grunden ska se ut.

I våra priser som du ser på hemsidan ingår alltid ett nyckelfärdigt Attefallshus med montering och leverans. Utöver det så ingår även hanteringen av ärendet som ska in till kommunen.

Alla Attefallscompagniets hus byggs utifrån Boverkets krav för permanentboende (BBR23, BBR24 samt PBL). De material vi jobbar med är av hög kvalitet och vi följer rådande svenska branschregler. Med både kvalitetsintyg och en omfattande garantiperiod på upp till 10 år kan du känna dig säker på att alla hus vi levererar är av högsta kvalitet, även till deras förmånliga pris.

Ja. Våra Attefallshus är anpassade för det svenska klimatet. För att huset ska kunna brukas året runt behöver det följa Boverkets riktlinjer för komplementbostadshus, vilket vi ser till att våra Attefallshus alltid gör tillsammans med en certifierad kontrollansvarig. Kraven avser isolering, energivärden, ventilation, konstruktion och tillgänglighetskrav som är likvärdiga med de för bostadshus och lägenhet.

Den stora skillnaden mellan en komplementbyggnad och ett komplementbostadshus är att man har rätt att bo i komplementbostadshuset året om, något man inte har i komplementbyggnaden. För att boende året om ska vara tillåtet måste huset följa Boverkets riktlinjer för komplementbostadshus. Detta medför säkerhet, isolering, energivärden, ventilation, konstruktion och tillgänglighetskrav som är likvärdiga med de för bostadshus och lägenhet. De handlingar som behöver skickas in för ett Attefallshus (komplementbostadshus) är likvärdiga de som skickas in för att få bygglov för ett vanligt hus.

En komplementbyggnad har betydligt mindre krav och får endast användas som gästhus eller fritidshus, inte för permanentboende. Det är dessa många menar när de pratar om Attefallshus med enkel ansökningsblankett, men få tänker på att de inte får hyras ut eller bos i. Om man ändå gör det riskerar man enorma sanktionsavgifter som privatperson. Dessutom skulle försäkringsvillkoren inte gälla vid brand eller olycka om det visar sig att komplementbyggnaden hade använts för permanent boende. På Attefallscompagniet levererar vi komplementbostadshus, dvs permanentbostäder, som standard. Givetvis har du möjligheten att även beställa komplementbyggnad från oss, även det av hög kvalitet och med möjligheten att konverteras till en bostad med lite pappersarbete och utan större ingrepp på hus

Kommunen har enligt lag fyra veckor på sig att handlägga ärenden om Attefallshus. Om komplettering krävs kan ytterligare fyra veckor läggas på för handläggning. Vi blir sällan tvungna att komplettera ärenden men risken finns att det sker då olika kommuner hanterar ärenden kring Attefallshus på olika sätt.

Vår fabrik är i Lettland, men ägs av det svenska bolaget och följer de byggnormer som gäller i Sverige. Vi har experter på plats som säkerställer att svenska branschregler och kvalitetskrav följs, och har därmed full insyn i produktionen vilket få andra aktörer i branschen kan garantera.

Om du väljer en av våra standardiserade modeller med ordinarie tillval kan vi leverera ditt Attefallshus inom två månader från orderläggning. Vid speciella tillfällen kan vi korta ner leveranstiden, och leveransdatum bestämmer vi alltid tillsammans med dig.

Det kan uppstå begränsningar på leveransen om det är svåråtkomligt för mobilkran och transport. Det kan handla om smala vägar, elnät som är i vägen eller andra hinder. Det mesta går dock att lösa, hör därför av dig om du har några funderingar. Vi levererar hus till hela Sverige.

Leveransmöjligheterna stämmer vi av tillsammans med dig med hjälp av vårt kartprogram. Om träd blockerar vägen för lyftkranen kan vi erbjuda trädfällning. I våra priser ingår det alltid kostnad för mobilkran och transport.

Tack vare vårt samarbete med Wasa kredit kan du få upp till hela beloppet finansierat. Om du är ensam sökande kan du bli beviljad lån på upp till 500 000 kr så länge du inte har några betalningsanmärkningar.

Nej, vi levererar även lägenheter, fritidshus, villor, parhus, kedjehus, samt större modulbyggen och bostäder till bostadsrättsföreningar. Ring oss och rådfråga om alla önskemål och tankar du har!

SKICKA INTRESSEANMÄLAN.
VI KONTAKTAR DIG!

Tack vare vår unika helhetslösning gör vi det superenkelt för dig. Skicka en intresseanmälan så skapar vi en skräddarsydd lösning anpassad efter dina behov. Du binder inte dig till något genom att skicka en intresseanmälan.

SKICKA INTRESSEANMÄLAN.
VI KONTAKTAR DIG!

Tack vare vår unika helhetslösning gör vi det superenkelt för dig. Skicka en intresseanmälan så skapar vi en skräddarsydd lösning anpassad efter dina behov. Du binder inte dig till något genom att skicka en intresseanmälan.

Close Menu