Attefallshus 30 kvm med loft

Attefallshus på 30 kvm med loft har många fördelar. Det är främst ett väldigt effektivt sätt att skapa mer golvyta då du får bort sängen (och andra relaterade inredningsprodukter som nattduksbord) från första plan.

4 fördelar med loft i attefallshus

Loftet gör stor nytta i attefallshus. Men vilka skillnader är det som du kan utnyttja om du väljer ett attefallshus med loft istället för ett attefallshus utan loft? Det läser du mer om i de fyra punkterna nedan.

1. Utnyttja kvadratmeterna

Om du bygger ett attefallshus med loft kan du utnyttja alla kvadratmeter på första plan. Du får helt andra inredningsmöjligheter med några extra kvadratmeter där du annars skulle ha sängen. Använd ytan till att sätta in ett snyggt matbord, eller varför inte skapa en läshörna med en skön fåtölj.   

2. Öppnare känsla

Mindre inredning och möbler på första våningen ger dig möjlighet att lämna några ytor tomma, vilket ger en öppen känsla. En högre höjd i rummet ger också en frihetskänsla då du ”förlänger rummet” även på höjden. Att utnyttja höjden ger därför ett öppnare helhetsintryck.

3. Möjlighet att vara ifred

Om attefallshuset används av fler än en person finns det möjlighet att komma bort lite i och med att det finns två våningar. Då kan en person krypa upp på loftet och koppla av, medan den andra personen uppehåller sig på nedervåningen. Möjligheten att vara på olika nivåer i attefallshuset ger en större frihetskänsla.

4. Extra förvaring

Många som byggt attefallshus använder inte attefallshuset året om. Det kan till exempel vara bostadsägare som byggt ett attefallshus i anslutning till semesterboendet. Ett loft kan fungera som ett förvaringsutrymme. Det är bra för alla som ”säsongsstänger” attefallshuset och behöver plats för förvaring.

Inspireras av 30 kvm attefallshus med loft

Det är vanligt att efterfråga nyckelfärdiga attefallshus med loft, men faktum är att alla leverantörer inte erbjuder detta. Det finns flertalet olika attefallare på marknaden som är arkitektritade och erbjuds i olika stilar.

Tipset

Ett attefallshus får vara max 4 meter i nock från marken. För att öka höjden på huset kan du gräva ner huset i marken en bit och på så sätt öka husets höjd. Om detta går att göra varierar beroende på hur underlaget ser ut på din tomt, men det kan vara värt att undersöka om denna lösning är möjlig för dig.